30 Haziran 2011 Perşembe

Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler:
3/4 su bardağı tereyağı
1.5 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı su
2 su bardağı damla çikolata
2 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:
1.Şeker,yağ ve suyu orta derecede sık sık karıştırarak eritin.Eridikten sonra ocaktan alın ve üzerine damla çikolataları ilave edin.Bir kenarda 10 dakika kadar bekletin.
2.Beklettikten sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın.Çırpma işleminden sonra unu,karbonatı ve tuzu ekleyip karıştırın.Yaptığınız bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.
3.Fırını önceden 175 dereceye ısıtın.Bir pişirme tepsinin üzerine yağlı kağıt koyup hazırladığınız hamurdan toplar yaparak üzerine koyun ve topların üzerine hafifçe bastırarak yatay hale gelmesini sağlayın.
4.8-10 dakika kadar pişirin.Fazla pişirmemeye dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder