2 Temmuz 2011 Cumartesi
Macaroonlar
Macaroon; Temel malzemesi dövülmüş badem olan,şeker ve yumurta akı da kullanılarak yapılan küçük bir pastadır.İlk tarifin rönesans dönemine yazıldığı söylenir.
Macaroon günümüzde pek çok millet tarafından değişik şekillerde yapılmıştır.Fakat esas malzeme dövülmüş bademdir.
Türkiye'de macaroona benzer şekilde yapılan tatlı acıbadem kurabiyesidir.Macaroonun acıbadem kurabiyesinden farkı üzerinin düz olması,renk çeşitleri ve arasındaki kremadır.
Etiketler:
acıbadem,
acıbadem kurabiyesi,
badem,
dövülmüş badem,
düğün pastası,
krema,
kurabiye,
macaroon,
recipe,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder