2 Temmuz 2011 Cumartesi

Çikolatalı Macaroon

Malzemeler:
1,5 su bardağı soyulmuş badem
3,5 su bardağı pudra şekeri
6 tane yumurtanın beyazı
1/2 su bardağı kakao
2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
Şokella
Yapılışı:
1.Badem un haline gelene kadar mutfak robotunda çekin ve pudra şekerini de ekleyip karıştırın.Un ve kakaoyu başka bir kapta karıştırın ve bu karışımı bir süzgeçten geçirerek bademli karışımın üzerine ekleyin.
2.Yumurta akı ve tuzu başka geniş bir kapta 8-10 dakika çırpın.Bademli karışımı da üzerine ekleyip karıştırın.
3.Yaptığınız hamuru bir sıkma poşetinin içine doldurun.Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve aralıklarla küçük küçük toplar oluşturarak topları sıkın.
4.Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve kağıttan çıkarın.Dilerseniz servis yaparken aralarına şokella da sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder